Info Semasa JPNJ

Jabatan Pertanian Negeri Johor telah mengaktifkan Bilik Gerakan Bencana bagi membantu warga Usahawan Tani yang terjejas akibat banjir yang telah melanda beberapa daerah.
Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan melalui Jabatan Pertanian memberi jaminan bahawa bekalan makanan tidak akan terjejas dan akan memastikan ianya sentiasa mencukupi bagi menampung keperluan orang ramai dalam apa jua keadaan.
Hubungi Bilik Gerakan Jabatan Pertanian Negeri Johor di talian 07 266 6706 dan 07 266 6730 dan Pejabat Pertanian Daerah berdekatan bagi mendapatkan maklumat berkaitan pengoperasian dan bantuan banjir untuk sektor tanaman makanan.

POLISI PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT JABATAN PERTANIAN

Berdasarkan kepada Mesyuarat Jawatankuasa Anti Rasuah (JAR) Jabatan Pertanian Bilangan 2 Tahun 2021 yang diadakan pada 23 Julai 2021, Unit Integriti memaklumkan Jabatan Pertanian telah mengeluarkan Polisi Perlindungan Pemberi Maklumat Jabatan Pertanian yang mula berkuatkuasa pada 31 Mei 2021.

Sehubungan dengan itu, Ketua Pengarah Pertanian telah meminta agar semua Bahagian dan Jabatan Pertanian Negeri menghebah dan mewara-warakan Polisi berkenaan kepada semua pegawai dan kakitangan masing-masing untuk difahami dan dijadikan rujukan.

SILA MUAT TURUN DISINI UNTUK MAKLUMAT LANJUT

CARTA ALIR PROSES PERMOHONAN DAN SYARAT-SYARAT PERMOHONAN GERAN AGROPRENEUR MUDA

Sila Muat Turun Borang Disini :

  1. Lampiran 1 – Borang Pendaftaran 01.14 (Pin. 01-19).pdf
  2. Lampiran 2 – Borang Penilaian Permohonan Geran.pdf
  3. Lampiran 3 – Penyediaan RP (pindaan 1_19).pdf

Maaf, tiada tawaran sebutharga atau tender pada waktu ini.

Insentif Pertanian Negeri Johor – Sila Terus Berhubung ke Jabatan Pertanian Negeri Johor atau ke Pejabat Pertanian Daerah Berdekatan Anda Untuk Maklumat Lanjut

Berita Terkini

Majlis Perasmian Program Maju Johor Peringkat Daerah Kluang

Majlis Perasmian Program Maju Johor Peringkat Daerah Kluang

Jumlah artikel ini dilihat: 42 Tarikh : 18 Disember 2022Masa : 3.00 PetangTempat : Program Maju Johor Peringkat Daerah Kluang YB Dato’ Haji Mohd ...

Projek Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Negeri Johor Tahun 2022

8
Bilangan TKPM
76
Bilangan Peserta
238.4Ha
Luas Bertanam
172.54Ha
Luas Berhasil

Loading