Tarikh : 28 Februari 2024

Tempat : Bilik Kuliah, Pusat Pertanian Ayer Hitam

Objektif utama kursus ini diadakan adalah bertujuan untuk meningkatkan kemahiran dan keyakinan pegawai dalam menguruskan dan mengendalikan urusan berkaitan pensijilan MeSTI dan seterusnya mematuhi keperluan-keperluan yang diperuntukan di bawah Peraturan Kebersihan Makanan 2009 serta tatacara pengauditan Halal dan sebagai pemudahcara dalam memberikan khidmat bimbingan kepada usahawan tani industri asas tani di peringkat daerah mengikut Pemahaman Terhadap Keperluan ISO/IEC 17065.

Kursus ini telah dihadiri seramai 11 orang Agen Pengembangan Industri Asas Tani (APIAT) dari Pejabat Pertanian Daerah Kota Tinggi, Pejabat Pertanian Daerah Mersing, Pejabat Pertanian Daerah Kluang, Pejabat Pertanian Daerah Pontian, Pejabat Pertanian Daerah Kulai, Pejabat Pertanian Daerah Johor Bahru, Pejabat Pertanian Daerah Batu Pahat, Pejabat Pertanian Daerah Tangkak dan Pejabat Pertanian Daerah Segamat.

Penceramah :

1. Nurhidaya Binti Suhaimi

Pegawai Teknologi Makanan

Pejabat Kesihatan Pontian

2. Mohamad Shahrizal Bin Kusni

Penolong Pegawai Teknologi Makanan

Jabatan Agama Islam Negeri Johor

Urusetia :

1. Bahagian Pengembangan

Ibu Pejabat Jabatan Pertanian Negeri Johor

2. Pusat Pertanian Ayer Hitam

Onn Hafiz Ghazi

Dato’ Zahari Sarip

Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan

Jabatan Pertanian Malaysia

Pejabat Pertanian Daerah Kota Tinggi

Pejabat Pertanian Daerah Mersing

Pejabat Pertanian Daerah Kluang

Pejabat Pertanian Daerah Pontian

Pejabat Pertanian Daerah Kulai

Pejabat Pertanian Daerah Johor Bahru

Pejabat Pertanian Daerah Batu Pahat

Pejabat Pertanian Daerah Tangkak

Pejabat Pertanian Daerah Segamat

Pusat Pertanian Ayer Hitam

#teampengembangan

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *