Tarikh : 28 Februari 2024
Tempat : Bilik Kuliah, Pusat Pertanian Ayer Hitam
Objektif utama kursus ini diadakan adalah bertujuan untuk meningkatkan kemahiran dan keyakinan pegawai dalam menguruskan dan mengendalikan urusan berkaitan pensijilan MeSTI dan seterusnya mematuhi keperluan-keperluan yang diperuntukan di bawah Peraturan Kebersihan Makanan 2009 serta tatacara pengauditan Halal dan sebagai pemudahcara dalam memberikan khidmat bimbingan kepada usahawan tani industri asas tani di peringkat daerah mengikut Pemahaman Terhadap Keperluan ISO/IEC 17065.
Kursus ini telah dihadiri seramai 11 orang Agen Pengembangan Industri Asas Tani (APIAT) dari Pejabat Pertanian Daerah Kota Tinggi, Pejabat Pertanian Daerah Mersing, Pejabat Pertanian Daerah Kluang, Pejabat Pertanian Daerah Pontian, Pejabat Pertanian Daerah Kulai, Pejabat Pertanian Daerah Johor Bahru, Pejabat Pertanian Daerah Batu Pahat, Pejabat Pertanian Daerah Tangkak dan Pejabat Pertanian Daerah Segamat.
Penceramah :
1. Nurhidaya Binti Suhaimi
Pegawai Teknologi Makanan
Pejabat Kesihatan Pontian
2. Mohamad Shahrizal Bin Kusni
Penolong Pegawai Teknologi Makanan
Jabatan Agama Islam Negeri Johor
Urusetia :
1. Bahagian Pengembangan
Ibu Pejabat Jabatan Pertanian Negeri Johor
2. Pusat Pertanian Ayer Hitam
Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan
Pejabat Pertanian Daerah Kota Tinggi
Pejabat Pertanian Daerah Mersing
Pejabat Pertanian Daerah Kluang
Pejabat Pertanian Daerah Pontian
Pejabat Pertanian Daerah Kulai
Pejabat Pertanian Daerah Johor Bahru
Pejabat Pertanian Daerah Batu Pahat
Pejabat Pertanian Daerah Tangkak
Pejabat Pertanian Daerah Segamat








![]()
